AVENS logo

Jacquelin
d’Oultremont

Advocaat Vennoot

OPLEIDING

  • Licentiaat in de rechten aan de Université Catholique de Louvain (Magna cum Laude) (2003)
  • Advocaat aan de balie van Brussel (september 2004)

 

Werkgebieden

  • Handelsrecht
  • Privaatrecht
  • Vastgoedrecht en administratief recht
  • VZW-recht, IVZW-recht Stichtingsrecht
  • Overnames en internationale transacties (M&A en ontwikkelingssamenwerking)
  • OHADA-recht
  • Internationale arbitrage

 

Talen

Frans, Nederlands, Engels, Duits

Ervaring

Jacquelin is gespecialiseerd in nationaal en internationaal zakenrecht. Met 20 jaar ervaring aan de balie blinkt hij uit in het oplossen van geschillen, zowel gerechtelijk als in der minne.

Zijn passie voor zijn vak komt tot uiting in zijn inzet om KMO’s en bedrijven te helpen groeien, zowel nationaal als internationaal. Hij staat zijn cliënten bij in het opzetten van hun projecten en het vestigen in de Europese Unie, Canada of Afrika, op het gebied van regelgeving, juridische en milieukwesties. Hij onderhandelt en stelt internationale contracten op. Hij beoefent ook het OHADA-recht (Organisatie voor de Harmonisatie van het Ondernemingsrecht in Afrika).

Jacquelin studeerde met grote onderscheiding af aan de UCLouvain in België en heeft een ongeëvenaarde expertise in zijn vakgebied. Zijn solide internationale netwerk stelt hem in staat om economische diplomatie te beoefenen, een onschatbare troef die hij ter beschikking stelt van zijn cliënten. Hij wordt regelmatig geraadpleegd in internationale arbitragezaken.

Jacquelin is zich bewust van de belangen die op het spel staan in de internationale handel en is bereid te reizen om de behoeften en doelstellingen van zijn cliënten volledig te begrijpen. Hij begrijpt dat elk bedrijf uniek is en een persoonlijke aanpak verdient. Dankzij zijn oplossingsgerichte expertise kan hij effectief juridisch en strategisch advies geven om de resultaten van zijn cliënten te optimaliseren.

Jacquelin oefent zijn beroep uit in het Frans en in het Nederlands, maar ook in het Engels en het Duits.

Buiten de advocatuur heeft Jacquelin een passie voor geostrategie, het oplossen van gewapende conflicten en het internationaal humanitair recht (‘oorlogsrecht’). Hij is een fervent sportman en gaat graag alle uitdagingen aan die op zijn pad komen. Hij besteedt bijzondere aandacht aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën en kunstmatige intelligentie.

 

Contacteer ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.